Rouwgroep verlies van dierbare door zelfdoding

De rouwgroep is voor iedereen die een dierbare heeft verloren door zelfdoding. Het doel is om ervaringen te delen en herkenning en erkenning te vinden bij andere nabestaanden. Nabestaanden na zelfdoding ervaren vaak schuldgevoelens, schaamte, woede en verdriet. Praten over wat je overkomen is helpt, maar rouw na zelfdoding is helaas voor veel mensen in de omgeving een beladen onderwerp. Binnen de rouwgroep is ruimte om alles wat een ieder tegenkomt bij het verdergaan na de zelfdoding van je dierbare te bespreken. Veel mensen ervaren deelname aan een rouwgroep als helend:‘Het is fijn om te ervaren dat je niet de enige bent in die met allerlei vragen worstelt en zien hoe anderen met hun verdriet omgaan geeft steun, inzicht en soms ook richting aan mijn eigen rouwproces.’

Wat

De rouwgroep komt 8 x bij elkaar. De bijeenkomst zijn opgezet aan de hand van thema’s die veelal voorkomen wanneer je iemand verliest door zelfdoding. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: Wat is er precies gebeurd? Ben je met vragen achtergebleven en hoe ga je daar mee om? Is er een brief of andere boodschap achtergelaten en wat betekent dit voor je? Hoe was het afscheid? Welke gevoelens zijn er toen en nu allemaal naar boven gekomen en hoe ga je daar mee om? Hoe reageert je omgeving op wat je is overkomen en wat is jouw reactie hierop? Daarnaast is het voor deelnemers mogelijk om een eigen onderwerp of thema in te brengen. Voorafgaand aan de rouwgroep vind er een intakegesprek plaats met de beide begeleiders. Dit gesprek is naast een eerste kennismaking ook bedoeld om te kijken of deelname aan de groep op dat moment passend is bij je situatie.

Wanneer

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur of donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur in Houten. De start zal naar verwachting zijn in juni, de definitieve data worden later bekend gemaakt zodra er voldoende deelnemers zijn.

Kosten

De kosten voor de rouwgroep bedragen 250 euro, 50 euro voor de intake en 200 euro voor 8 bijeenkomsten inclusief koffie en thee. Je ontvangt hiervoor een factuur vooraf.

Begeleiding

De begeleiding is in handen van Jadwiga Everts (creatief therapeut en ervaringsdeskundige) en Annelies de Jong (psycholoog). Beiden hebben ruime ervaring als rouwtherapeut en samen hebben ze al vele rouwgroepen begeleid. Daarnaast heeft Annelies ervaring met crisishulp aan mensen met zelfmoordgedachten en hulp aan nabestaanden na zelfmoord vanuit haar werkzaamheden voor 113zelfmoordpreventie.

Meer info?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annelies de Jong via 06-33175338 of via e-mail: annelies@annedi.nl

Annelies de Jong, psycholoog in Houten
Drs. Annelies de Jong - van Lienden (1972)Psycholoog Houten-NIP.
Call Now Button