Christelijke psycholoog

Psychologiepraktijk Annedi is een kleinschalige praktijk voor kortdurende en oplossingsgerichte hulp. Annelies de Jong is christelijke psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCt®, EMDR-therapeut en rouwtherapeut en werkt op basis van cognitieve gedragstherapie in combinatie met andere bewezen effectieve behandelmethoden zoals onder andere Acceptance and Commitment Therapy, EMDR-therapie inzicht gevende therapie en systeemtherapie.

Sinds 2012 biedt Psychologiepraktijk Annedi als christelijke psycholoog passende hulp voor veel uiteenlopende klachten zoals depressie, angsten, paniekklachten, relatieproblemenrouw, burn-out en trauma. Voor veel klachten wordt de behandeling vanuit de Cognitieve Gedragstherapie als basis genomen. Hierbij geldt echter dat elk mens en elke klacht uniek is en dus ook een unieke benadering en behandeling verdient. Juist deze individuele, laagdrempelige en betrokken hulp waarderen cliënten in de benadering.

Werkt vanuit een christelijke levensvisie

Openheid, respect en vertrouwen is de basis in alles. Annelies is lid van de PKN in Houten en werkt vanuit een christelijke levensvisie. De Bijbel geldt als richtlijn en richting voor ons leven, om God lief te hebben boven alles en onze naaste als onszelf. Veel christelijke cliënten geven aan dat het fijn is om terecht te kunnen bij een christelijke psycholoog die eenzelfde levensbeschouwing heeft en hierdoor aandacht en begrip heeft voor problemen die raakvlakken hebben met het geloof. Of het geloof in God veel of weinig aan bod komt in de gesprekken is afhankelijk van de onderwerpen die aan de orde zijn en ook van wat jij wilt. Jouw wens en keuze zijn hierin leidend. Wanneer je klachten van andere aard zijn en het geloof geen direct gespreksonderwerp is, is het toch prettig om vanuit een zelfde levensvisie naar uw klachten te kijken. Niet alleen bij individuele problemen, maar zeker ook bij problemen in relatie tot anderen die hier (in)direct mee te maken hebben. Psychologiepraktijk Annedi is ook aangesloten bij ‘ik zoek christelijke hulp‘. Indien u aanvullend verzekerd bent bij Prolife is het mogelijk om een vergoeding te ontvangen omdat Psychologiepraktijk Annedi het Keurmerk Christelijke Zorg heeft. Voor overige mogelijkheden tot vergoeding en tarieven zie Tarieven Psychologie.

Iedereen kan terecht voor hulp binnen Psychologiepraktijk Annedi, ongeacht achtergrond of levensvisie.  Wanneer geloof geen rol speelt in je leven zal dit waarschijnlijk ook niet besproken worden. Iedereen is vrij in zijn of haar keuzes en ook hierin is openheid, respect en vertrouwen onmisbaar. Vanuit dit vertrekpunt is alles bespreekbaar.

Locatie Psychologiepraktijk Annedi

Psychologiepraktijk Annedi is gevestigd in Houten en is gelegen in het midden van het land. Met de auto is de praktijk prima bereikbaar, er is ruime parkeergelegenheid in de directe omgeving. Daarnaast is het station Houten op 5  minuten fietsafstand (OV fiets) en 17 minuten loopafstand, dus zowel de trein als de bus zijn een goede optie om de praktijk te bezoeken.

Call Now Button