Mijn visie op psychologie

Praten over klachten of emoties kan lastig zijn. Het is belangrijk om in de gesprekken een veilige omgeving te bieden, zodat je ervaart dat geen enkel onderwerp onbesproken hoeft te blijven. Vanuit een betrokken, open en toegankelijke houding benader ik je hulpvraag, maar ik ben ook direct en oplossingsgericht. Daarbij zie ik het als mijn taak om de aanpak af te stemmen op jouw mogelijkheden, wensen en behoeftes.

Ik werk binnen de behandeling veel op basis van cognitieve gedragstherapie en vanuit een systeemtheoretisch kader. Daarnaast ben ik opgeleid tot rouwtherapeut en ben ik gespecialiseerd in individuele rouwtherapie en het begeleiden van groepen rond rouw en verlies. Na een aantal jaren als vrijwillig rouwbegeleider bij Humanitas Heuvelrug gewerkt te hebben, ben ik ook enkele jaren actief geweest voor 113online zelfmoordpreventie.

Neem contact op voor meer informatie »

Praktijkruimte-annedi
Onze Psychologiepraktijk in Houten

Verbinden en loslaten

Ieder mens leeft in relatie met de mensen om zich heen, de partner, kinderen, collega’s. Een mens is geen geïsoleerd individu: de interactie met de omgeving bepaalt mede dat hij doet wat hij doet.

Bij de gesprekken kijk ik niet alleen naar jouzelf als persoon, maar ook naar de relaties die voor jou belangrijk zijn. Ons leven is met al die relaties een voortdurend proces van verbinden en loslaten. Dit begint al vanaf onze geboorte waarbij we een relatie opbouwen met onze ouder(s). Deze hechting is essentieel voor een goede emotionele en sociale ontwikkeling en heeft invloed op de volgende relaties in ons leven.

Verbinden en loslaten speelt als kinderen groter worden en de ouder(s) minder nodig hebben, bij onvervulde idealen, bij het krijgen van een ziekte, het verliezen van een dierbare, een echtscheiding of bij werkeloosheid. Bij veel van deze processen is sprake van gevoelens van verlies en rouw. Het is essentieel om hier op de juiste manier bij stil te kunnen staan en te mogen rouwen. Om vervolgens op zoek te gaan naar andere of nieuwe verbindingen, nieuwe mogelijkheden om het verlies betekenis te geven en te integreren in het leven wat veranderd is.

Annelies de Jong, psycholoog in Houten
Drs. Annelies de Jong - van Lienden (1972)Psycholoog Houten-NIP.

Registratie en lidmaatschappen

Psychologiepraktijk Annedi is aangesloten en geregistreerd bij de volgende verenigingen en organisaties

Psycholoog NIP

De Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën is de wetenschappelijke vereniging voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers in Nederland.

Landelijke Vereniging voor Psychosociaal Werkenden (LVPW)

RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen certificeert en registreert.

SCAG is de gespecialiseerde geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve gezondheidszorg

Call Now Button