Traumabehandeling bij Psychologiepraktijk Annedi in Houten

Introductie

Welkom bij Psychologiepraktijk Annedi, waar we niet alleen naar de symptomen kijken, maar ook naar de persoon achter de uitdagingen. Gelegen in het hart van Houten, streven we ernaar een veilige ruimte te bieden waar herstel en groei centraal staan. Traumabehandeling is een van de kerngebieden van onze praktijk. Voordat we de behandelingen verkennen, laten we eerst samen stilstaan bij wat trauma werkelijk betekent.

Wat is trauma?

Trauma is een psychologische verwonding die optreedt als reactie op een schokkende, beangstigende of levensbedreigende gebeurtenis. Het kan variëren van een eenmalige gebeurtenis tot langdurige blootstelling aan stressvolle situaties. Trauma’s kunnen diepgaande invloed hebben op het dagelijks functioneren en levensgeluk. Gelukkig biedt Psychologiepraktijk Annedi gespecialiseerde traumabehandelingen om mensen te helpen hun veerkracht te herstellen.

Behandelingen bij Psychologiepraktijk Annedi

1. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing):

EMDR is een evidence-based therapievorm die specifiek is ontwikkeld voor de verwerking van traumatische ervaringen. Bij deze behandeling volgt de cliënt de handbewegingen van de therapeut met zijn ogen terwijl hij zich richt op het trauma. Dit proces helpt om de nare herinneringen te desensitiseren en te verwerken, waardoor de emotionele lading ervan afneemt en er een andere betekenisverlening optreedt.

 2. IE (Imaginaire Exposure):

Bij IE wordt de cliënt geleid door een gestructureerde confrontatie met de traumatische herinnering. Samen met de therapeut worden de details van de gebeurtenis herbeleefd en geanalyseerd. Deze benadering helpt om de angst en vermijdingsgedragingen te verminderen en nieuwe perspectieven te ontdekken, waardoor de cliënt de traumatische ervaring beter kan integreren.

3. NET (Narratieve Exposure Therapie):

NET is een benadering waarbij de cliënt zijn levensverhaal vertelt, inclusief traumatische ervaringen, om ze betekenisvol te integreren. Door het delen van het verhaal krijgt de cliënt meer grip op de herinneringen en wordt er gewerkt aan een samenhangend levensverhaal. Deze methode kan helend werken en het gevoel van controle vergroten.

In overleg en op maat:

Bij Psychologiepraktijk Annedi geloven we in de kracht van persoonlijke betrokkenheid. De keuze voor een specifieke behandeling doen we altijd samen, in overleg met u. Uw situatie, wensen en doelen vormen de basis voor een behandelplan op maat.Of het nu gaat om EMDR, IE, NET of een combinatie van deze benaderingen, wij staan klaar om samen met u aan een pad naar herstel te bouwen. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Bij Psychologiepraktijk Annedi werken we samen aan uw welzijn.

Annelies de Jong, psycholoog in Houten
Drs. Annelies de Jong - van Lienden (1972)Psycholoog Houten-NIP.
Call Now Button